Startsida - Nyheter

Energi · Landets Fria Tidning tipsar

Omställningskonferens i Uppsala – nu även livesändning i tält

Omställningskonferens 2023.

Omställningskonferensen 2024 har sålt slut på ordinarie biljetter men i samarbete med Omställningsnätverkets systerförening Permakultur Sverige går det nu att delta i delar av programmet ändå. 

Den 11–13 oktober är det dags för Omställningsnätverkets årliga konferens. Omställningsforum 2024: Gathering for a Resilient Society. Omställningskonferensen hålls i år i Hågaby i Uppsala och temat för i år är det goda livet. Föreläser gör bland andra Carmen Blanco Valer med rötter hos quechuafolket i Anderna som arbetar som folkhögskolelärare på Färnebo Folkhögskola med kurser om urfolksrätt och naturens rättigheter. Föreläser gör också Cristiano Bottone, en av grundarna till Omställning Italien, och Jonna Bornemark, professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. 

De ordinarie biljetterna till omställningskonferensen har sålt slut, därför har Omställningsnätverkets systerförening Permakultur Sverige ordnat med ytterligare möjlighet att delta i delar av programmet. Omkring häften av passen är öppna för alla och andra pass kommer att livesändas till tältet. En av programpunkterna som kommer att livesändas är ett pass på lördagen den 12 oktober med författaren och talaren Dougald Hine som kommer att hålla föredraget En värld värd att leva för. Efter att ha jobbat på BBC var han med och grundade Dark Mountain Project.

Även punkten Perspektiv på omställning: Hållbar demokrati, allt levandes rättigheter och det goda livet! med Nikolas Berg och Lina Petersdotter kommer troligtvis att livesändas. Nikolas Berg är ekopedagog, folkbildare och författare med grund i organisatoriskt lärande, ledarskap och förändringsprocesser och Lina Petersdotter är ekopedagog, lajvpedagog och författare med studier i ledarskap och organisationsutveckling, demokratisering, genusvetenskap och queerteori. 

Dessutom föreläser läraren, filosofen och permakulturdesignern Elin Broström om hur permakulturens verktyg kan användas för en ”roligare, smartare och hållbarare värld”, och Ann Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren berättar om en alternativ livsmedelsstrategi där maten är central för relationen mellan människor och med det andra levande.

Många fler programpunkter och mer information hittar du här.

Var: Hågaby, Uppsala

När: 11–13 oktober

Arrangörer: Omställningsnätverket, Permakultur Sverige

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV