LFT söker en nyhetsreporter

Landets fria tidning söker en nyhetsreporter. Fokus i arbetet kommer att ligga på nyhetsbevakning och produktion av nyhetstexter och längre reportage inom våra ämnesområden.

På en liten redaktion är alla viktiga för nyhetsarbetet och delar på ansvaret att ha koll på omvärlden och att bidra med idéer och feedback. Du är idérik, stilsäker, engagerad och lyhörd och behärskar både kärnfulla nyheter, berättande längre reportage och intervjuer. Du bör ha några års erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion och en journalistutbildning.

Bevakningen i Landets fria tidning fokuserar på omställningsfrågor ur både ett ekologiskt, socialt, praktiskt och samhälleligt perspektiv.
Vårt fokus ligger på områden utanför storstäderna och vår kontakt med och bevakning av lokala omställningsinitiativ i hela landet är viktig, så det är en merit om du har erfarenhet av och/eller kunskap om Omställningsrörelsen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SEO och sociala medier och du får gärna ha erfarenhet av arbete med bild eller grafik.

Vi erbjuder en kreativ miljö där du har stora möjligheter att påverka din egen och tidningens utveckling. En arbetsplats med mycket kompetenta, engagerade och trevliga medarbetare.

Arbetstiden på cirka 60 procent är förlagd till kontorstid, som det finns möjlighet att påverka utifrån produktionen. Tillträde den 4 juni eller efter överenskommelse. Redaktionen finns på flera orter i landet och arbetar mestadels på distans så det är bra om du har erfarenhet av möten, samverkan och feedback på distans.

Ansökningstid: Du kan söka tills tjänsten är tillsatt, men tidig ansökan ger ett försprång. Intervjuer och arbetsprover pågår.
Start: 4 juni eller efter överenskommelse.
Omfattning på tjänsten: Cirka 55–65 %.
Placering: Stockholm, men stor del av arbetet kan ske på distans.
Arbetstider: Fria (förtroendearbetstid).
Ansökan: Lämnas i detta formulär
Övriga villkor: Se längre ned under gemensamma villkor.

 

Programmerare med några års erfarenhet

I takt med att vi blir större och utökar utgivningen växer också kraven på våra digitala kanaler. Vi söker därför nu framför allt programmerare till vår webbavdelning. Du kommer jobba med andra programmerare samt koncernens digitala produktägare, UX-designer och AD. Du ska kunna jobba självständigt men även i lagarbete genom Bitbucket. Erfarenhet från digitala nyhetstidningar är mycket meriterande, men inget krav. Vi värdesätter att du är flexibel samt har intresse av vidareutveckling. Vi lägger lite mer värde på frontend och UX-designkunskaper med Javascript (klient och server), HTML och CSS samt en del grafisk design.

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet av webbutveckling med:

 • PHP
 • Javascript (inkl HTML5, CSS)
 • CSS
 • WordPress
 • GIT/ Bitbucket
 • VUE.JS.

Det är extra plus, men inget krav:

 • med erfarenhet av JQuery, MySQL, Node.js, Java eller Apache Server,
 • med kunskap inom CX/UX/UI, grafisk design, digital strategi eller statistik och uppföljning (t.ex i Google Analytics).
 • med erfarenhet från annan media och digital nyhetsförmedling
 • med bakgrund i en annan del av världen
 • om du inte är cisman.

Annan kompetens inom webbutveckling? Vi kommer fortsätta att bygga ut vår webbavdelning så har du en annan kompetens som skulle göra vår webbavdelningen spetsigare eller bredare är du välkommen att söka även om du inte uppfyller kraven ovan. Viktigt är då att du är väldigt tydlig med vad du kan bidra med och hur du ser att det kan vara till stor nytta för Syre.

Ansökningstid:  Intervjuer och arbetsprover sker löpande. Du kan söka tills tjänsten är tillsatt och så länge denna annons ligger ute, men tidig ansökan ger ett försprång.
Start: Snarast efter överenskommelse.
Omfattning på tjänsten: Både hel- och deltid är möjligt.
Placering: Stockholm, men stor del av arbetet kan ske på distans.
Arbetstider: Fria (förtroendearbetstid).
Ansökan: Lämnas i detta formulär.
Övriga villkor: Se längre ned under gemensamma villkor.

 

Gemensamma villkor för alla tjänster ovan

Lön: Likalön i företaget är 32 000 kr i månaden för heltid.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning.
Semester: 30 dagar per år.
Förmåner: Friskvård 3 600 kr/år. Personallunch varannan vecka. Mobil och dator som får användas även privat.
Kollektivavtal: Lokalt avtal med SJF.
Facklig kontaktperson: Valdemar Möller (ordförande i lokala fackklubben), 
Frågor: Mejla till Marie Malmberg på .

Se även fler lediga tjänster hos vår systertidning Syre.