Glöd · Debatt

”Dölj inte bara våldet för barnen”

DEBATT. I helgen stod jag vid Slussen i Stockholm med en tv på magen. Jag deltog i en manifestation med Stockholm Animal Save. På tv-skärmen gick det att se hur kycklingar trängs i stora hallar, hur kalvar slits från sina mödrar och hur djur dödas i Sveriges slakterier.

När en pappa gick förbi höll han sina händer framför sin sons ögon så att han inte skulle se min tv-skärm. Jag sympatiserar med pappans vilja att skydda sitt barn mot vårt våld mot djuren!

Men vad dukar familjen fram till middagen när de kommer hem? Är det kanske kycklingklubbor eller köttbullar, kanske serverat med ett glas mjölk åt barnen?

Istället för att dölja de hemska scenerna från svenska djurfabriker för våra barn, borde vi inte ännu hellre avsluta vår delaktighet i utnyttjandet och dödandet av djuren? Lidandet i djurfabriker och på slakterier skulle ju inte längre finnas om vi inte köpte dessa produkter. Det finns ju trots allt god och näringsriktig mat från växtriket som passar utmärkt för människor i alla livets skeenden.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV