Glöd · Ledare

Moderaterna spär på främlingsfientligheten

Moderaterna har väl aldrig gjort sig kända för att stå på den svages sida, men i en passus i historien leddes deras ungdomsförbund av personer med frihetsideal och deras partiledare talade om att hjälpa människor på flykt.

Nu kan ingen förledas att tro att de har kvar något av det. När Maria Malmer Stenergard begår debattartikel i Aftonbladet lägger hon en mening på att det är synd om dem som valt att gömma sig efter utvisningsbeslut, eftersom de kan utnyttjas av andra. Resten av texten lägger hon på att spä på de xenofobiska krafter som inte drar sig för att utnyttja andra. Med meningar som ”Vi har också sett exempel på allvarliga våldsdåd som utförts av personer som inte borde ha varit här. Det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan år 2017 är det mest kända fallet” och sen förslag om fotboja på människor som fått sin asylsökan avslagen.

Med det som grund är det väl kanske inte så konstigt att Moderaterna också kräver att asylsökande ska vara skyldiga att bo i Migrationsverkets förläggningar och att kommuner, oavsett vad till exempel barnkonventionen säger, ska förbjudas att betala ut bistånd till personer som fått sin ansökan avslagen., Samtidigt ska de, och samtliga andra myndigheter, beläggas med informationsplikt till Migrationsverket och polisen om de kommer i kontakt med någon som vistas här olovligen (och till exempel går i svensk skola).

Att framställa de svagaste i samhället som hot, för att få slå mot dem när de ligger ner, de som inte ens har rätt att vara här, de som knappt har rätt till sjukvård, pengar eller mat. Att ge sig på dem som varje dag behöver vara rädda för att just i dag ska vara den sista i det enda land de är trygga i. Det är alltså vad Moderaternas migrationspolitiska talesperson vill gå till val på. Hujedamig.

Alla som står emot.

Socialdemokraterna är nästan lika illa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV