Radar

Evakuerade katter och hundar har landat i London

Runt 150 djur som evakuerats från Afghanistan har landat i London.

Efter påtryckningar evakuerades runt 150 katter och hundar från Kabul, Afghanistan. Djuren landade i London under söndagen.

Den tidigare brittiske marinkårssoldaten Paul Farthing som driver Nowzad, ett djurhärbärge i Kabul, landade på söndagen i London Heathrow tillsammans med runt 150 katter och hundar, enligt TT.

Med tiotusentals människor i väntan på evakuering från Afghanistan vägrade först Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace att prioritera djuren, men efter påtryckningar från kampanjen #OperationArk, gav han sitt medgivande till en evakuering av Nowzads katter och hundar, något LFT rapporterat om tidigare.

Evakueringen av djuren blev något av en följetong i brittiska medier och sociala medier. Det första försöket till evakuering misslyckades, men i söndags kunde det privat finansierade flygplanet landa i Kabul och evakuera Paul Farthing tillsammans med 94 hundar och 79 katter. Opertion Arks plan var även att evakuera Nowzads afghanska medarbetare samt deras familjer, ett uppdrag man inte lyckades genomföra, skriver Independent.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV