Radar

Corona ställer nya krav på rekoringar

Rekorings-försäljning från en baklucka.

För två veckor sedan skrev vi om att coronapandemin tycks bidra till att intresset för reko växer, något som man nu även ser tecken på i Karlstad. Samtidigt kan det stora intresset också göra att utmaningarna för arrangörerna blir större.

När en rekoutlämning arrangerades i Karlstad i onsdags så ringlade sig kön lång, rapporterar SVT Värmland. I Värmland, liksom på många andra håll i landet, har intresset för rekoringar vuxit kraftigt de senaste åren – från att den första rekoringen i länet startade för två och ett halvt år sedan finns det nu nio stycken.

Det finns också tecken på att coronapandemin gör att fler väljer att handla via rekoringar istället för att gå till vanliga butiker.

– Idag hade vi runt 400 beställningar. Intresset har ökat, många sa att de var här för första gången. Jag tror att vi är beroende av närproducerad mat om vi ska överleva på sikt, det märks hur sårbart det är,  säger Lena Calais, projektledare på NIFA, till SVT Värmland.

Samtidigt har viruset också gjort att utlämningarna inte kan gå till riktigt som vanligt. För att inte skapa trängsel valde man i Karlstad att bara släppa in tre personer åt gången och ropa i högtalare till kunderna att de måste tänka på att hålla avstånd.

Även i Stockholm, Småland och finska Nyland har det kommit rapporter om att intresset för reko ökar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV