Radar

Ny kurs om att starta företag inom återbruk

Att renovera en stol och dess klädsel är ett av kursmomenten.

I januari startar distanskursen Återbrukshantverk och cirkulärt entreprenörskap på Hola Folkhögskola i Kramfors kommun. Läraren Veronica Setterhall hoppas kursen ska vara en ”spark i baken” för att komma igång med egen verksamhet.

”Framtidens entreprenör är cirkulär!” […] ”Andras avfall kan bli din resurs”, fastställs i kursbeskrivningen för Återbrukshantverk och cirkulärt entreprenörskap. 

Under två terminer får deltagarna testa hantverks- och återbrukstekniker inom bland annat textil och läder, smide, snickeri och enklare elektronik. Konkret kan det betyda att lära sig byta sladdar i lampor och renovera lampskärmar, bygga en odlingsbänk av restvirke, designa med skrot eller att lära sig klä om en stol.

I kursen ges även de kunskaper som behövs för att starta ett eget företag inom återbruk, som hur man gör en affärsplan, utvecklar en produkt och arbetar med marknadsföring. 

Distanskursen ges i 25-procents takt och välkomnar sökande från hela landet så länge de kan delta i obligatoriska helgträffar en gång per månad.

”Kursen är tänkt att vara en ’spark i baken’ för att komma igång med en egen verksamhet”, skriver läraren Veronica Setterhall som själv driver företag inom återbrukshantverk, permakultur och digital marknadsföring.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV