Radar

Naturvärdar vårdar och guidar i Halland

 Naturvärdar i Halland ska både tipsa besökare om platser att besöka och vårda natur och leder.

I Halland utökas en satsning på naturvärdar i sommar. 16 sommarjobbare ska i år tipsa sommarlediga om platser att besöka och utföra naturvård.

Förra året anställdes fem naturvärdar och det anses så lyckat att antalet utökas i år.

– De är ute bland människor, ger tips på platser att besöka, gör naturvårdande insatser och ser till att våra leder och naturområden är rena och snygga. Det är verkligen win-win: Naturen lämnas finare, upplevelsen blir härligare för både besökare och hallänningar och många unga får sitt första sommarjobb, berättar Jeanette Bengtsson, projektledare för Naturguiderna på Visit Halland i ett uttalande.

Naturvärdar finns Halmstad, Varberg och Hylte fram till vecka 32.

2022 städare Naturvärdarna kuststräckor, kollade vindskydd och bekämpade kanadensiskt gullris och gul skunkkalla i Fylleåns biflöde. Under fyra veckor samlade de tillsammans ihop 14 000 liter sopor från Halmstads stränder och leder.

– För Varberg var det en fin möjlighet att få haka på i år. Satsningen ger kommunen möjlighet att få ge unga sommarjobb, men även möjlighet att fortsätta vårt arbete med hållbar naturturism., säger Martin Andersson, näringslivsdirektör Varberg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV