Intro

Mycket ger anledning till oro

Vi lever i en orolig värld. Samtidigt som klimatförändringarna blir allt mer dramatiska rasar ett krig i vår närhet och antidemokratiska krafter attackerar samhället på flera ställen på jorden.

Ibland undrar jag om vi står inför en kulturell, global kris. Om vi målat in oss i ett hörn och blivit varandras fiender helt i onödan. Civilisationer kommer och går och oftast sker övergångarna omärkligt, men ibland utbryter kaos och människor och naturen tar skada.

Olyckorna kommer inte ensamma just nu. I Nordamerika rasar skogsbränder samtidigt som USA har problem med masskjutningar. Dessutom arresteras före detta presidenten Donald Trump i dag, misstänkt för att ha stulit hemliga dokument. 

Miljontals människor längs Indiens västkust och längs Pakistans kust är oroliga för den cyklon som är på väg från Arabiska havet. Uppemot 30 personer har redan förolyckats i Pakistan. 

Här i Sverige är det också torrt och varmt. Skördar hotas och eldningsförbud råder i skog och mark.

Jag bjuder också på recept på fläderblomssaft och några enkla tips om hur du bevarar en lite skärv av sommaren till mörkare tider.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV