Energi-temp · På gång i hela landet-temp

På gång i hela landet

Meditera online.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.

Resurgence Earth Festival: Beltane Meditation
Online. Beltane är en gaelisk fest som uppmärksammar starten på sommaren. Festivalnamnet är synonymt med månaden som markerar början av sommaren i Irland. Deltagarna får möjlighet att hedra vår natur och jordens natur, med meditation, säsongsbetonade reflektioner och naturanslutningsmetoder. 
Plats: Online.
Tid:  Tisdag den 25 april klockan 19–20 BST
Kostnad: Gratis biljett bokas på 
bit.ly/gaelisk
Arrangör: The Resurgence Trust

Onsdag 26 april

Blommor i Värmland
Karlstad. Som en fortsättning på vårens tema – om arter runt husknuten värda att rapportera – hälsar Naturum välkomna till en föreläsning som går i blommornas tecken. Ni kommer att få lyssna till Pär Dahlström från Värmlands botaniska förening som berättar om floran man kan hitta i Värmland. Efter det kommer naturfotografen Björn Lindberg att guida i hur man  fotograferar blomstrande fynd i naturen.
Plats: Naturum, Mariebergsskogen i Karlstad
Tid: 17.30-20.00 
Arrangör: Naturskyddsföreningen Karlstad

Skogsstjärna, Värmlands landskapsblomma
Skogsstjärna, Värmlands landskapsblomma. Foto: Wikimedia

Onsdag 3 maj

Martin Emtenäs föreläser om ”Tusen och 1 art”
Mariestad. Författaren och journalisten Martin Emtenäs har skrivit Naturskyddsföreningens årsbok 2022 ”Tusen och 1 art” som handlar om åtta svenska djur som enligt SLU Artdatabanken riskerar att dö ut. Djuren är utrotningshotade för att vi människor förändrat deras livsmiljö. Boken diskuterar vad som händer när vi formar världen efter människans behov. 
Plats: Dacapo Mariestad, Magasinsgatan 4
Entré: Gratis
Arrangörer: Studiefrämjandet Skaraborg, Studiefrämjandet Utbildningscenter Väst.

Torsdag 4 maj

Mikroklimat i din permakulturhage
Online. I nordiska väderförhållanden är det alltid fördelaktigt att kunna fånga lite mer värme eller skapa skyddade platser i trädgården för de mest värmekrävande växterna. I den här kursen kommer man att prata om de olika sätten att skapa ett mikroklimat i trädgården, och inte bara med växthus!
Kursledare är Celine Faudot som 2015 började odla sin egen mat enligt permakulturens principer och snabbt blev självförsörjande på grönsaker under halva året. 
Var: Online. 
Tid: 20–21.
Värd: Norsk permakulturforening
Info: bit.ly/mikroperma

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV