Energi-temp · På gång i hela landet-temp

På gång i hela landet

Farnaz Arbabi deltar i samtal om konst som motstånd på Stora teatern i Göteborg.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.

Torsdag 9 mars

Vad är en trädgård?
Stockholm. Vad är en trädgård och vad skiljer egentligen trädgårdar från andra delar av kulturlandskapet? Vad betyder de för oss i dag? Vad har de betytt historiskt, i kriser, inom religionen, för välbefinnande och hälsa? En öppen föreläsning i samtalsformat med Anna Andreasson Sjögren, doktorand med fokus på trädgårdens historia vid Stockholms universitet, med flera forskare. Samtalet leds av journalisten och författaren Gabriella Ahlström.
Tid: 18.00 – 19.00
Plats: Tranströmerbiblioteket,
Medborgarplatsen
Info: bit.ly/tranströmer

Götaland

Måndag 3 april

Konst som motstånd
Göteborg. Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst för att förändra något i samhället. Den 3 april är turen kommen till regissören, dramatikern och teaterchefen Farnaz Arbabi som då deltar i ett samtal  på Stora Teatern i Göteborg, lett av kulturjournalisten Kristina Lindqvist.
Farnaz Arbabi är en av två konstnärliga ledare på Unga Klara i Stockholm men har regisserat på många av landets stora scener. Hon har samarbetat med bland annat Jonas Hassen Khemiri och Athena Farrokhzad.
Tid: 3 april, 19.00-20.00
Plats: Stora Teatern, Göteborg
Pris: 70 kr
biljetter: bit.ly/arbabimotstånd

Fredag 7 april

Föreläsning om träd – och myterna som omger dem
Gränna. Anders Råsberg berättar om olika trädarter och myter kopplade till dem. Exempelvis att Visingsö har Europas största sammanhängande ekskog och att askträd användes mot pesten. Eller att Jesu kors var av asp och aspen blev dömd att darra. Anmälan krävs!
Tid: 14.00
Plats: Studieförbundet i Gränna
Kostnad: 50 kronor
Info: bit.ly/trädmyter

Online

Lördag 15 april

Vegan Climate Summit 2023
Online. Det tredje årliga onlinemötet där framstående tänkare kring djurs rättigheter och miljörättvisa deltar och diskuterar allt från den sjätte massutrotningen av arter till Worldwide Vegan Climate March. Mötet vill sprida kunskap, ge möjlighet att nätverka och inspirera till en växtbaserad framtid.
Tid: 20-23 UTC+2
Plats: Online
Info: bit.ly/veganmöte

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV