Energi · På gång i hela landet

På gång i hela landet

Gör som Hep Stars gjorde 1967 – cykla i Stockholm.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.

Onsdag 22 februari

”Ge naturen rättigheter”
HUDIKSVALL. Vanligtvis sista onsdagskvällen i månaden erbjuder Café Planet in till en mötesplats för diskussioner om miljö- och hållbarhetsfrågor. Ikväll tillsammans med ekologen, aktivisten och författaren Pella Thiel.
Tid: 18.30-21
Plats: Baptistkyrkan i Hudiksvall
Kostnad: Medlemmar gratis. 20 kronor
för övriga.
Info: www.omstallninghudiksvall.se

Svealand

Fredag 24 feb

Cykla tillsammans i stan
STOCKHOLM. Cyklister som vill trampa med andra kan den sista fredagen varje månad samlas på Medborgarplatsen i Stockholm för en gemensam cykelfest. Start (Medborgarplatsen) och mål (Cykelkafé Le Monde) är desamma varje månad men vägen där­emellan varierar. Cykelträffen är en del av det globala evenemanget Critical Mass som handlar om att visa hur ovänliga städer är mot cyklister. Att cykla som grupp genom stadens gator är ett sätt att göra sig synlig och återta det offentliga rummet, vägar och gator. Arrangör är Cykelaktion Stockholm.
Tid: 17.30-20.00
Plats: Medborgarplatsen
Info: bit.ly/cykelaktion, bit.ly/påtvåhjul

Götaland

Torsdag 23 februari

Svenska vatten under ytan
VISBY. Natur- och dokumentärfilmaren
Martin Falklind, vars unika filmtrilogi
”Fiskarnas rike” visats i SVT, föreläser om hur vi påverkat vattendrag och hur vi kan skapa positiv förändring. Fiskar och vatten­varelser visas på ett sätt som aldrig tidigare när filmklippen tittarna inte fick se på tv presenteras. Martin Falklind berättar om det spännande arbetet bakom kulisserna och vad teamet har sett under sina år vid våra svenska vatten.
Tid: 18–22
Plats: Campus Gotland
Kostnad: Gratis
Information: bit.ly/fiskvatten

Online

Lördag 15 april

Vegan Climate Summit 2023
ONLINE. Det tredje årliga onlinemötet där framstående tänkare kring djurs rättigheter och miljörättvisa deltar och diskuterar allt från den sjätte massutrotningen av arter till Worldwide Vegan Climate March. Mötet vill sprida kunskap, ge möjlighet att nätverka och inspirera till en växtbaserad framtid.
Tid: 20-23 UTC+2
Plats: Online
Info: bit.ly/veganmöte

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV