Energi · På gång i hela landet

På gång i hela landet

Gör som Hep Stars gjorde 1967 – cykla i Stockholm.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.

Onsdag 22 februari

”Ge naturen rättigheter”
HUDIKSVALL. Vanligtvis sista onsdagskvällen i månaden erbjuder Café Planet in till en mötesplats för diskussioner om miljö- och hållbarhetsfrågor. Ikväll tillsammans med ekologen, aktivisten och författaren Pella Thiel.
Tid: 18.30-21
Plats: Baptistkyrkan i Hudiksvall
Kostnad: Medlemmar gratis. 20 kronor
för övriga.
Info: www.omstallninghudiksvall.se

Svealand

Fredag 24 feb

Cykla tillsammans i stan
STOCKHOLM. Cyklister som vill trampa med andra kan den sista fredagen varje månad samlas på Medborgarplatsen i Stockholm för en gemensam cykelfest. Start (Medborgarplatsen) och mål (Cykelkafé Le Monde) är desamma varje månad men vägen där­emellan varierar. Cykelträffen är en del av det globala evenemanget Critical Mass som handlar om att visa hur ovänliga städer är mot cyklister. Att cykla som grupp genom stadens gator är ett sätt att göra sig synlig och återta det offentliga rummet, vägar och gator. Arrangör är Cykelaktion Stockholm.
Tid: 17.30-20.00
Plats: Medborgarplatsen
Info: bit.ly/cykelaktion, bit.ly/påtvåhjul

Götaland

Torsdag 23 februari

Svenska vatten under ytan
VISBY. Natur- och dokumentärfilmaren
Martin Falklind, vars unika filmtrilogi
”Fiskarnas rike” visats i SVT, föreläser om hur vi påverkat vattendrag och hur vi kan skapa positiv förändring. Fiskar och vatten­varelser visas på ett sätt som aldrig tidigare när filmklippen tittarna inte fick se på tv presenteras. Martin Falklind berättar om det spännande arbetet bakom kulisserna och vad teamet har sett under sina år vid våra svenska vatten.
Tid: 18–22
Plats: Campus Gotland
Kostnad: Gratis
Information: bit.ly/fiskvatten

Online

Onsdag 15 februari

Studiecirkel Orädda städer och bygder
ONLINE. Vad betyder det att en stad agerar utan rädsla? Hur stärker vi demokrati och gemenskap i en tid av splittring och högerpopulism? Det är några av frågorna som diskuteras i studiecirkeln Orädda städer och bygder. Studiecirkeln tar sin utgångspunkt i boken ”Orädda städer” – som berättar om folkrörelsen den globala municipalismen. Det är också en handbok i organisering, mobilisering och kamp.
Cirkeln hålls  på zoom men det finns möjlighet till fysiska träffar för dem som bor på samma ort. I Göteborg kommer Demokratisk Omställning att bjuda in till fysiska träffar. För att kunna delta behöver man skaffa  boken ”Orädda städer”.
Tid: Varannan onsdag, 15 februari tom 26 april, kl 18.30–20.00
Kostnad: gratis
Läs mer och anmälan:bit.ly/3oräddstad

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV