Energi · På gång i hela landet

På gång i hela landet

Här är det vackert – och tyst.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.

1–29 mars

Lär dig mer om tysta områden
Luleå. Online-föreläsningar och gemensamma utfärder för besök vid Brändö fritidsby norr om Luleå, och Pålträsket i Råneå älvdal, där man diskuterar hur det kan bli fler ”tysta områden”, alltså platser utan buller från till exempel motorfordon.
Tid: Två kvällar och två heldagar.
Kostnad: Gratis
Anmälan: senast 28 februari,
nio platser
Info: bit.ly/tystare

Svealand

Torsdag 9 mars

Vad är en trädgård?
Stockholm. Vad är en trädgård och vad skiljer egentligen trädgårdar från andra delar av kulturlandskapet? Vad betyder de för oss i dag? Vad har de betytt historiskt, i kriser, inom religionen, för välbefinnande och hälsa? En öppen föreläsning i samtalsformat med Anna Andreasson Sjögren, doktorand med fokus på trädgårdens historia vid Stockholms universitet, med flera forskare. Samtalet leds av journalisten och författaren Gabriella Ahlström.
Tid: 18.00 – 19.00
Plats: Tranströmerbiblioteket,
Medborgarplatsen
Info: bit.ly/tranströmer

Götaland

Måndag 3 april

Konst som motstånd
Göteborg. Konst som motstånd är en serie möten med aktuella konstnärer som använder sin konst för att förändra något i samhället. Den 3 april är turen kommen till regissören, dramatikern och teaterchefen Farnaz Arabi som då deltar i ett samtal  på Stora Teatern i Göteborg, lett av kulturjournalisten Kristina Lindqvist.
Farnaz Arbabi är en av två konstnärliga ledare på Unga Klara i Stockholm men har regisserat på många av landets stora scener. Hon har samarbetat med bland annat Jonas Hassen Khemiri och Athena Farrokhzad.
Tid: 3 april, 19.00-20.00
Plats: Stora Teatern, Göteborg
Pris: 70 kr
biljetter: bit.ly/arbabimotstånd

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV