Radar

Childhoodpris till fritidsledare i Sundsvall

Drottning Silvia och pristagaren Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall, under prisutdelningen på torsdagskvällen.

Årets Childhoodpris går till Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall.
– Det känns sjukt, varför just jag? Jag har inte förstått det, säger Carlson till TT.

En del av motiveringen lyder:

”Andreas ser varje barn och är en inkluderande kraft både i skolan och på skolgården. Hans aktiviteter under rasterna har minskat antalet konflikter och hans sätt att agera med eleverna skapar tillit och trygghet”.

– Att engagera sig i barn är jätteviktigt. De är vår framtid och vi måste göra så att de går bra för dem och att de får utvecklas. Man får aldrig ge upp på ett barn, säger Carlson.

Priset delas ut av organisationen World Childhood Foundation och lanserades 2019. Syftet är att synliggöra personer som möter barn och unga i sitt arbete.

Varje år riktas fokuset mot en yrkesgrupp som har en betydande roll för att barn ska vara trygga – men sällan uppmärksammas för sin insats.

Prissumman är 50 000 kronor och ska gå till något som stärker personen i yrkesrollen.

I årets jury sitter bland andra prinsessan Madeleine som är vice hedersordförande för organisationen, Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö och Carin Götblad, polismästare på Nationella operativa avdelningen (NOA).

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV