Energi · På gång i hela landet

På gång i hela landet

Kursen i eko­hushåll lägger stor vikt vid jordkunskap och utforskar ätbara perenner och vedartade växter.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder. Kalendariet görs i samarbete med Omställningsbyråns Abigail Sykes.

25 – 26 november

Omställningskonferens
STOCKHOLM. Omställningsnätverket bjuder in till sin första fysiska konferens sedan 2019. Några teman blir Warm data labs, mat och lokal resiliens, samarbetsprojektet Bortom möjlighetshorisonten med KTH samt den kommande omställningsfilmen.
Plats: Kulturhuset i Ytterjärna, Järna
Info: bit.ly/konferensjärna

Götaland

Lördag 10 december

Ljusmanifestation
VÄNERSBORG. En del av Naturskyddsföreningens årliga ljusmanifestation till stöd för dem som riskerar eller har mist livet för att skydda naturen.
Tid: 16.00–18.00
Plats: centrala Vänersborg, mer info kommer
Info: bit.ly/ljusförliv

Hela landet

Torsdag 8 december

Välbefinnandeekonomi
ONLINE. Nätverket Wellbeing Economy Alliance (WeAll, Alliansen för välbefinnandeekonomi) håller på att få en svensk hub (nav) tack vare organisationen Scenario 2030. WeAlls mål är en global ekonomi som ger välbefinnande till människor och planet. Alla är välkomna på denna träff för att utforma hubben tillsammans.
Tid: 18.00–19.30
Plats: Zoom
Anmälan och info: bit.ly/hubekonomi eller ana@weall.org

Onsdag 14 december

Hållbarhet i det lilla företaget
ONLINE. Möt företagare och organisationer inom kulturella och kreativa näringar, som jobbar aktivt med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i praktiken. Denna gång är gästerna filmproducenten och hållbarhetsinspiratören Ronny Fritsche från Avokadofilm samt Etta Säfve och Jona Elfdal, konstnärer och permakulturlärare som driver plattformen Gylleboverket.
Tid: 9.00–10.00
Plats: Zoom
Anmälan och info: omstallningskultur.se/
kalendarium

Längre fram

27 februari – 1 december 2023

Ekohushåll i teori och praktik
VÄDDÖ. En distanskurs  med åtta helgträffar för dig som vill möta dagens utmaningar genom att gå från konsument till producent. Fokus ligger på regenerativ småskalig odling, men det handlar också om vilda växter, regenerativ mat, matförädling och hantverk.
Plats: Distans samt Väddö folkhögskola, Grisslehamnsvägen 28, Väddö, Norrtälje
Kostnad: 2 600 kronor i avgift plus kost och logi
Info och anmälan: Senast 20 november på vaddo.fhsk.se/kurser/ekohushall