Radar

Fortsatta skyfall i översvämmat Australien

Ett översvämmat Londonderry i utkanten av Sydneyområdet.

Invånare i redan översvämningsdrabbade delar av Australien uppmanas att fortsätta vara redo att lämna sina hem då skyfallen spås fortsätta i helgen.

En man i 50-årsåldern hittades död sent på torsdagen, lokal tid, i landets tredje största stad Brisbane. Därmed har tio personer mist livet i översvämningarna i delstaten Queensland.

– Alla dessa dödsfall är översvämningsrelaterade. Några helt oväntade då vattnet har stigit väldigt väldigt snabbt i områden som vi inte är vana vid, säger Queenslands polischef Katarina Carroll vid en presskonferens.

I granndelstaten New South Wales rapporteras att fem personer har omkommit, även om översvämningarna där inte blivit lika omfattande som man hade befarat med mindre nederbörd än vad prognoser visat under de senaste dagarna.

Men ännu kan invånarna på Australiens sydöstra kust inte riktigt pusta ut. Landets vädermyndighet BOM varnar för fortsatta skyfall och åskoväder i helgen.
– Så under de närmaste dagarna när det kommer mer skyfall och stormar, var uppmärksam på översvämningar, var medveten om dina förutsättningar, uppmanar Katarina Carroll invånarna i Queensland.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV