Energi · På gång i hela landet

På gång i hela landet

Föreläsning om Naturskyddsföreningens nya projekt – Världens längsta blomsteräng kan man ta del av på nätet den 23/2.

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.  Mycket ställs in eller skjuts upp med hänsyn till coronaläget. Dubbelkolla därför att evenemanget som du är intresserad av verkligen ska hållas, och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Torsdag 3 mars

Återbruk av jeans
ÖSTERSUND. Ta gamla jeans och återbruka till nya slöjdalster, exempelvis med hand- eller maskinsömnad. Ledare är styrelsen för slöjdföreningen Visa mig.
Tid: 18.30–21.30
Plats: Visa mig, Armégränd 6, Östersund
Info: hemslojden.org/activity/jeansaterbruk

Svealand

Måndag 14 mars

Skogsträdgårdar – med skogens dynamik som förebild
KARLSTAD. Viktor Säfve från Åfallets skogsträdgård föreläser om hur han byggde upp sin skogsträdgård och hur han tillämpar permakultur där. Skogsträdgårdar är ett sätt att utforma ekologiskt funktionella matproducerande trädgårdar med rik biologisk mångfald, klimatanpassning och hållbart producerad mat.
Tid: 18.00–20.00
Plats: Lokalen Skeppet, Lagergrensgatan 2, Karlstad eller online vid behov
Info och anmälan: studieframjandet.se/varmlands-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2022/mars/med-skogens-dynamik-som-forebild

Götaland

Onsdag 2 mars

Poesisamtal: Ekopoesi i antropocen
GÖTEBORG/ONLINE. Vad är meningen med att skriva poesi när mänskligheten är upptagen med att hitta på nya sätt att förinta sig själv och planeten vi bebor? Den frågan ställde sig den danska poeten Inger Christensen i början av 1980-talet men den genljuder även i samtidens poesi. Samtalet tar sin utgångspunkt i två nya böcker: Sofia Robergs doktorsavhandling Besvärja världen. En ekopoetisk studie i Inger Christensens alfabet och Mats O. Svenssons essä De som sjöng vid civilisationens slut. Om lyrik i antropocen.
Tid: 18.00-19.30
Plats: Hörsalen, Göteborgs stadsbibliotek, Götaplatsen 3, Göteborg eller online.
Anmälan: Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Längre fram

Fredag 20–söndag 22 maj

Landsbygdsriksdag
JÖNKÖPING. Landsbygdsriksdagen är en av Europas största mötesplatser för lokal utveckling och landsbygdsfrågor. Här samlas landsbygdsrörelsen, organisationer, politiker, tjänstepersoner och internationella gäster.
Plats: Elmia, Jönköping
Anmälan: Senast 15 april
Info: landsbygdsriksdagen.se

Lördag 21 maj

Hållbar djurfriskvård
SKÅNE TRANÅS. En kurs om naturmedicin, läkeväxter och homeopati, vad som är naturligt för katter, hundar respektive hästar att äta samt sambanden mellan djurs foderintag och ökade ohälsa.
Tid: 10.00–16.30
Plats: Ecotopia på Österlen, Bondrum 1334, Skåne Tranås

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV