Radar

MR-dagarna lyfter demokratins möjligheter och utmaningar

Emma Frans, Hayaat Ibrahim, Daniel Poohl, Nicolas Lunabba, Hanna Wallensteen och Anders Kompass är några av de som kommer till MR-dagarna i Göteborg.

Nästa vecka går årets upplaga av MR-dagarna av stapeln i Göteborg. Bland årets medverkande märks bland andra den tidigare diplomaten Anders Kompass, riksdagsledamoten Barbro Westerholm och vetenskapsjournalisten Emma Frans.

”Demokrati + mänskliga rättigheter = sant!” är temat för årets Mänskliga rättighets-dagar som äger rum den 6-7 december på Svenska mässan i Göteborg. 

– Temat är högaktuellt. Vi ser en negativ utveckling för demokratin i flera delar av värden idag. Mänskliga rättigheter inskränks och det demokratiska utrymmet för civilsamhället krymper på flera håll. Därför känns det väldigt angeläget att lyfta dessa frågor, säger Malin Slätis, projektledare för MR-dagarna, i ett pressmeddelande. 

I år har det gått 100 år sedan kvinnor fick rösta för första gången i Sverige, något som kommer att uppmärksammas under MR-dagarna. 

– Vi vill uppmärksamma jubileumsåret genom att lyfta både de möjligheter och de utmaningar som demokratin utgör för uppfyllandet av allas mänskliga rättigheter, säger Malin Slätis.

Programmet innehåller över 130 olika punkter och över 80 olika organisationer kommer att medverka. 

MR.dagarna har funnits sedan år 2000 och är ett samarbetsprojekt mellan ett antal olika föreningar och organisationer. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV