Radar

Västra Indien hårt drabbat av regnoväder

Ett flygfoto över översvämningar i Ratnagiri i delstaten Maharashtra.

Över 200 dödsfall har nu konstaterats till följd av de kraftiga monsunregn som orsakat översvämningar och jordskred i Maharashtra och andra delstater i västra Indien. Men nu börjar regnovädren avta.

I den hårt ovädersdrabbade delstaten Maharashtra slutade räddningsarbetare att söka efter överlevande i byn Taliye, söder om Bombay, där 53 döda hittats efter ett kraftigt skred. De lokala myndigheterna säger att namnen på de 31 människor som fortfarande saknas kommer att läggas till de 198 personer som officiellt uppges ha omkommit.

Indiens västkust har utsatts för häftiga skyfall under flera dagar och en kvarts miljon människor i tre delstater har tvingats evakuera sina hem samtidigt som stora områden har drabbat av strömavbrott. Men nu börjar de dödliga monsunregnen avta.

– Inriktningen har skiftat till att evakuera skadade och återställa elektriciteten nu när vattennivåerna minskar, säger en talesperson för den nationella katastrofinsatsstyrkan till AFP.

Maharashtras chefsminister Uddhav Thackeray beskrev på söndagen det som hänt i delstaten som ”ofattbart”.

Även grannstaten Goa har drabbats hårt av monsunregnen. Delstatens ledare Pramod Sawant säger att översvämningarna är de värsta sedan 1982.

Längre söderut, i delstaten Karnataka, har nio personer dött i översvämningarna och ytterligare fyra saknas, uppger tjänstemän.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV