Radar

Återbrukad IT-utrustning besparing för klimatet

Återanvändning av IT-utrustning är ett viktigt steg för att minska klimat- och miljöpåverkan.

Nu finns möjligheter för privatpersoner att köpa återbrukade reservdelar till sina datorer och reparera själva. Reservdelarna kommer från datorer som tidigare inte kunnat återanvändas.

Återanvändning av IT-utrustning är ett viktigt steg för att minska klimat- och miljöpåverkan. Därför är det en nyhet när nya produktgrupper av reservdelar börjar säljas till privatpersoner. Reservdelarna kommer från datorer som tidigare inte har gått att återanvända.

– Att kunna ta till vara på hårdvarans olika komponenter och därmed ytterligare minska andelen IT-utrustning som går till återvinning är ett viktigt steg för klimat- och miljö, skriver företaget Inrego i ett pressmeddelande.

Inrego har arbetat med återbruk av IT-utrustning i 25 år och tycker att det är ett steg i rätt riktning att se till så att alla som kan och vill, har möjlighet att reparera sina produkter på hemmaplan på ett hållbart sätt.

Längre livstid på datorer

– Vi ser att det finns ett ökat intresse och är därför väldigt glada att nu kunna dela med oss av den här tjänsten som kommer möjliggöra ytterligare förlängd livstid på datorer. Det kommer att bespara både klimatet och plånboken, säger Mattias Aronsson, vd Inrego Norden i pressmeddelandet.

Till en början kommer de återbrukade reservdelarna att finnas till några utvalda datormodeller, något som företaget hoppas kunna utöka allt eftersom.

Inrego har sedan tidigare återbrukat komponenter av den elektronik som inte kunnat återanvändas och säljas internt. Genom att börja sälja reservdelar tar företaget nästa steg i att se till att så mycket IT-utrustning som möjligt återanvänds.

– Omkring 80 procent av klimatpåverkan från en dator kommer från produktionen. För att minska klimatpåverkan från våra datorer är det enskilt bästa vi kan göra att använda produkterna längre och se till att de återanvänds, säger Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead på Inrego i pressmeddelandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV