Radar

Fältbiologerna kritiserar Sveriges skogspolitik i ironisk aktion

Fältbiologerna har i en aktion märkt almarna i Kungsträdgården med gröna band för avverkning.

För att uppmärksamma problemen med avverkningen av svensk skog har Fältbiologerna skickat ut ett pressmeddelande där de skriver att de ska avverka almarna i Kungsträdgården.

”Almarna har vuxit i 140 år och är nu långt över avverkningsmogen ålder och behöver föryngras. Området blir en ny produktiv föryngringsyta och kommer återigen bli en Kungsträdgård om cirka 100 år”, skriver de i pressmeddelandet.

– Detta är inget konstigt utan en normal process enligt den svenska modellen. Det skiljer sig inte från hur Sveriges skogsbolag brukar agera, säger Tove Lönneborg, ordförande för Fältbiologerna.

Vidare skriver Fältbiologerna ironiskt att ”de riktiga svenska skogarna är en stor kolsänka vilket är bra för klimatet och skogen rymmer mycket liv och biologisk mångfald. Störst nytta gör den dock när den huggs ner och blir till prylar och kortsiktiga vinster.”

– Att undanta Kungsträdgården från produktion vore att låta målen om frisk luft, begränsad klimatpåverkan och levande skogar vara viktigare än tillväxt och produktion, säger Fältbiologernas ordförande Tove Lönneborg ironiskt.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV