Radar

FN lanserar kampanj för klimatåtgärder

Mission 1.

Den här veckan går kändisar och ungdomsaktivister samman med FN, regeringar och civilsamhället för att lansera Mission 1.5, en kampanj där medborgare kan ha en dialog med sina regeringar om klimatåtgärder.

Tanken med Mission 1.5 är att människor i hela världen ska kunna förmedla vilka åtgärder de vill att deras ledare ska anta för att begränsa klimatförändringarna.

– Tillsammans med samarbetspartners från både den privata och offentliga sektorn har vi med denna kampanj möjligheten att koppla samman miljontals människor med sina regeringar i en innovativ dialog kring lösningar för klimatkrisen och hur vi kan öka ambitionen inför klimatförhandlingarna COP26 i Glasgow senare i år, säger UNDP:s högste chef Achim Steiner, i ett pressmeddelande.

Kampanjen är uppbyggd kring ett internet- och mobilbaserat videospel som FN:s utvecklingsprogram, UNDP utvecklat tillsammans med experter inom spelutveckling och klimatvetenskap.

Spelarna kan ta sig an rollen som klimatpolitiker som fattar beslut för att hålla den globala uppvärmningen under 1,5 grader. De kan också rösta om vilka åtgärder de helst vill se för att rädda klimatet – uppgifter som sedan skickas till beslutsfattare.

Under första lanseringsdagen den 13 februari spelades Mission 1.5 av 1.2 miljoner människor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV