Radar

Bredbandspengar till fyra regioner

136 miljoner kronor ska betalas ut under 2020 för bredbandsutbyggnad i Västernorrland, Värmland, Västra Götaland och Blekinge.

Fyra regioner från norr till söder ska i år få dela på 136 miljoner kronor av det statliga stödet till bredbandsutbyggnad, meddelade Post- och Telestyrelsen (PTS) på måndagen.

Totalt är det 650 miljoner kronor som ska fördelas i landet fram till och med 2022, en satsning som presenterades i mitten av januari till Regeringen.

”Marknaden har nått långt men för att nå målen kommer det även fortsatt att krävas statliga stödinsatser.” skriver PTS. Fokus ligger på stöd till områden där det i dag saknas förutsättningar för en snabb bredbandsutbyggnad.

De 136 miljoner som betalas ut under 2020 fördelas på Västernorrland, Värmland, Västra Götaland och Blekinge.

I Värmland samarbetar nio kommuner med utbyggnaden.

– Vi följer vår utrullningsplan, vi vill nå alla som vill ha en fiberanslutning. Vi bygger ”inifrån och ut” och försöker nåt ut till så många som möjligt längs med vägen. Bidraget ger oss möjligheten till att fortsätta vårt arbete och att nå bredbandsmålet., säger Elin Bertilsson, stadsnätschef på Karlstads El- och Stadsnät, i ett pressmeddelande.