Radar

Ny folkhögskolekurs med inriktning på omställning

I kursen på Dalslands Folkhögskola ingår bland annat utbildning i att renovera ödehus.

I höst startar Dalslands Folkhögskola i Färgelanda linjen ”Det goda livet – för en hållbar framtid”.  Kursen vänder sig till den som vill ställa om sitt liv och flytta ut på landet, rapporterar P4 Väst. 

– Det handlar framförallt om omställning – att ställa om sitt liv och leva lite annorlunda. Det finns ett stort intresse av att byta livsstil och flytta från en större stad, säger rektor Tomas Rydsmo till P4 Väst. 

I kursen ingår bland annat utbildning i att renovera ödehus. Tillsammans med Dalslandskommunerna hoppas folkhögskolan kunna inventera hur många ödehus som finns i landskapet.

Vill locka folk till Dalsland

Den som går den 1-åriga kursen kan välja mellan olika fördjupningsområden såsom småskalig odling och hållbar mat, entreprenörskap som sidoförsörjning, renovering och återbruk.

I kursbeskrivningen står det att kursen kommer att handla om vad en omställning till en hållbar framtid innebär ekonomiskt, socialt och miljömässigt. Även frågor om vad en omställning innebär på samhällsnivå och individnivå tas upp, samt hur vi lever idag, vilka konsekvenser det haft och kommer att få. 

Den som har gått kursen ska efteråt ha praktisk kunskap inom flera områden som behövs för att leva ett mer hållbart liv i landsbygdsmiljö.

– Tanken är också att vi kan hjälpa till att locka folk till Dalsland, säger Tomas Rydsmo.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV