Radar

Oönskade julklappar läggs ut på Tradera

Redan på julafton och juldagen började de oönskade julklapparna att auktioneras ut på Tradera.

Varje år säljs stora mängder av oönskade julklappar vidare på Tradera. I topp på deras lista över julklappar som svenskarna valde att sälja vidare i år finns mode, leksaker, hushållsartiklar och inredning.

Redan på julafton och juldagen börjar de oönskade julklapparna att auktioneras på Tradera.

– Det är alltid chansartat att ge bort kläder i julklapp med tanke på att passform, stil, färg och storlek måste bli rätt. Mycket pekar på att second hand-inredning kommer vara en av de stora inredningstrenderna år 2020, säger Pierre Norberg, marknads- och försäljningschef på Tradera i ett pressmeddelande.

Istället för att lockas ut på mellandagsrean uppmanar han att ta en titt på andrahandsmarknaden.

– Det är ett utmärkt tillfälle att både vara snäll mot plånboken och bidra till hållbar konsumtion.

Var tredje svensk har för mycket kläder

82 procent av svenskarna har saker hemma som de inte behöver, enligt en Demoskopundersökning som Tradera beställde inför årets julhandel. Och var tredje svensk har för mycket, eller alldeles för mycket kläder i relation till sina behov, enligt undersökningen.

– Det är skrämmande att vi fortsätter att köpa på oss alla dessa nyproducerade julklappar när vi uppenbarligen redan har mer än vi behöver. Samtidigt är det glädjande att allt fler väljer att sälja vidare sina oönskade julklappar, kanske för att de förstått nykonsumtionens klimatpåverkan. Ökningen vi ser är ett bra steg mot en helt nödvändig omställning till cirkulär konsumtion, säger Pierre Norberg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV