Energi · På gång i hela landet

På gång i hela landet

Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder.  Mycket har redan ställts in eller skjutits upp med hänsyn till coronaläget. Vi har därför extra fokus på webbaserade event just nu. Men nu finns det också mycket utomhusaktiviteter. Dubbelkolla att evenemanget som du är intresserad av verkligen ska hållas, och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Fredag 1 januari 2021

Flygfritt 2021
Kampanjen Flygfritt 2021 vill göra en stor klimatinsats tillsammans med människor över hela världen för att minska utsläppen, förändra normen och lägga grunden för en kraftfull klimatpolitik. I skrivande stund har över 3 000 personer förbundit sig att inte flyga under 2021. Det finns också alternativ för dig som bara vill vara “nöjesflygfri 2021” – eller “flygfri så länge klimatet kräver det”.
Anmälan och info: vihallerosspajorden.se/anmal-dig

Gör som strutsen – pröva gärna dina egna vingar, men stanna på jorden
Gör som strutsen – pröva gärna dina egna vingar, men stanna på jorden. Foto: Pixabay

Måndag 11 januari–söndag 5 december 2021

Att skapa fred med jorden
En ny kurs för att möjliggöra lärande som främjar ett kulturellt skifte i relationen mellan människan och resten av naturen. För dig som vill stärka din och andras förmåga att vara förändringsagenter och medskapare av en hållbar ”glokal” kultur där allt liv har rättigheter. Distanskurs på halvfart med sex fysiska träffar.
Plats: Distans/Karlskoga/Järna
Kostnad: 250 kr + material, mat och boende
Ansökan och info: karlskogafolkhogskola.se/utbildning/ekopedagogik-att-skapa-fred-med-jorden

Lördag 13 februari–söndag 23 maj 2021

Distanskurs om jorden och maten
Mimmi Rosell och Matilda Forsärla från podden Gröna fingrar Svart jord har premiär för sin nya kurs Jorden och maten. Målet är att inspirera dig att odla både grönsaker, jord, dig själv och dina tankar. Distanskurs på kvartsfart i 14 veckor med två fysiska träffar, 13–14 febuari och 22–23 maj.
Plats: Distans/Sommenbygdens folkhögskola, Ydrevägen 13, Tranås
Kostnad: 500 kr + boende, material och studiebesök
Ansökan: Senast 15 januari 2021 på www.sommenbygdensfolkhogskola.se/utbildning/distans-jorden-maten

Svealand

Torsdag 8 okt – söndag 6 juni 2021

Trosa/distans: Kurs om Hållbara gemenskaper
Denna kurs utforskar hur vi som individer, gemenskaper och samhällen kan stå rustade inför samtidens utmaningar och bidra med positiva lösningar. Fokus ligger på gemenskaper med inslag av social permakultur, non-violent communication, sociokrati, art of hosting, naturnärvaro och inre omställning. Halvfart på distans med fem träffar från oktober 2020 till juni 2021.
Kostnad: Gratis, men boende, litteratur och studieresa tillkommer
Plats: Distans/Stensunds folkhögskola, Trosa
Anmälan och info: Senast 1 september på stensund.se/utbildningar/hallbara-gemenskaper

Lördag 30 januari–söndag 31 januari

Permakultur i Stockholm
Permakultur bygger på konkreta designverktyg som är praktiska och lösningsorienterade och har som mål att skapa resurseffektiva och hållbara system utan att tära på jordens resurser. Denna 72 timmars certifieringskurs är uppdelad på fem helger med föreläsningar, praktiskt arbete, diskussioner, studiebesök och grupparbeten.
Tid: 10–17
Platser: Formalinfabriken i Sickla, Boodlas odlingar i Alby och Ulriksdals Värdshus grönsaksodlingar
Kostnad: 6 500 kr
Info och anmälan: holisticgardening.se

Gör som Emil i Lönneberga – tälj i trä
Gör som Emil i Lönneberga – tälj i trä. Foto: Jessica Gow/TT

Lördag 30–söndag 31 januari

Tälj för köket
Lär dig grundteknikerna i att tälja genom att tillverka klimatsmarta och plastfria bruksföremål som smörknivar, skedar eller krympburkar. Kursen passar både dig som inte har så mycket förkunskap och dig som täljt en del.
Plats: Sörmlands museum, Nyköping
Kostnad: 1 900 kr
Anmälan och info: Senast 10 januari 2021 på butiken.sormlandsmuseum.se/kurser/talj-for-koket-plastfritt-och-klimatsmart-30-31-januari-2021.html

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV