Radar

Ny satsning ska ge seniorer ett bättre sexliv

RFSU:s nya satsning vill lyfta att sex och sensualitet är en viktig del av livet oavsett ålder.

Kan man ha sex fast man inte längre kan få stånd? Hur kan man fortsätta att ha ett sexliv även fast man bor på äldreboende? Och vilka sexleksaker är egentligen bäst för den som är lite äldre? Dessa frågor försöker RFSU besvara i en ny satsning om sex för seniorer.

– Trots att äldre har mer sex idag än tidigare så är det fortfarande obekvämt att prata om. Man ser ofta på äldre som en grupp som varken ska ha eller ska vilja ha sex. Med den här satsningen vill vi lyfta att sex och sensualitet är en viktig del av livet oavsett ålder. Lusten går inte i pension, säger Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU i ett pressmeddelande.

Med filmen och broschyren “Länge leve lusten” vill RFSU och pensionärsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna bidra med kunskap och inspirera äldre att bejaka sin lust.

Broschyren tar upp allt från hur man kan träffa en partner på äldre dagar till hur man kan hålla kvar lusten livet ut. Den tar också upp svårigheter som erektionsproblem och vad som händer med sexlivet när man till exempel flyttar till äldreboende.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV