Energi · Recension

Vackert naturspel med halvdant innehåll

Spela mera: Naturen är ett frågespel för stora och små, utgivet av det svenska bok- och spelförlaget Nicotext. Ansatsen, att få unga att lära sig mer om naturen, är god och spelet är estetiskt vackert. Dock känns det som att man kunde har gjort betydligt mer av det. Spelet består av frågekort med 400 frågor och svar and that’s it. Det är underhållande en liten stund och kan säkert funka bra att spela i skolan, men det är knappast något man sysselsätter sig med en hel kväll.

Varje frågekort har två frågor för de yngsta barnen och två för de äldre eller för vuxna. Problemet är att det inte alltid känns helt logiskt vilka frågor som är barnfrågor och vilka som är vuxenfrågor. Det är också väldigt stor variation i svårighetsgraden på vuxenfrågorna. Men ett än större problem är att vissa frågor är direkt felaktigt formulerade (på ett kort frågas exempelvis om hur många grader vi ska minska jordens temperatur med enligt Parisavtalet).

Om spelet kan få unga att vilja lära sig mer om naturen är det positivt, men som underhållningsspel betraktat är det tyvärr ganska mediokert.

Spela med: Naturen

Ålder: 6 år+
Antal spelare: 2+
Speltid: 20 min+