Radar

Det vill unga i Florida se hos nästa president

Jane Osowski från Wisconsin läser biologi vid Florida International University i Miami.

De önskar driv, ärlighet och större respekt för vetenskap. Mitt under pågående presidentval berättar studenter vid Florida International University i Miami vilka egenskaper de vill se hos landets nästa ledare och vilken valfråga som är viktigast för dem.

Jane Osowski från Wisconsin. Pluggar biologi:

– Nästa ledare måste vara respektfull och öppen för att lyssna på andras åsikter när det gäller exempelvis klimatfrågan.

– Klimatet och abort är de viktigaste frågorna för mig. Jag är abortförespråkare, att tvingas behålla ett foster som exempelvis kommit till genom våldtäkt kan få oerhört negativa konsekvenser för både mamma och barn. Därför är också Högsta domstolen en viktig fråga, den konservativa majoriteten där kan ju komma att riva upp aborträtten.

Meg Taggart från Indiana. Pluggar marinbiologi:

– Jag hoppas att USA:s nästa president lyssnar på och har tilltro till vetenskapen. Detta framför allt när det gäller klimatförändringarna.

– Klimatet är avgörande för mig. Men social rättvisa, alla människors lika värde, kommer också högt. Jag har redan poströstat på (demokraten) Joe Biden, jag tycker inte att president Trump visar på gott ledarskap.

Robert Kant, som läser en masterutbildning i internationell ekonomi vid Florida International University, anser att nästa president måste fixa den enorma splittring som råder i USA
Robert Kant, som läser en masterutbildning i internationell ekonomi vid Florida International University, anser att nästa president måste fixa den enorma splittring som råder i USA. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Robert Kant, född i Storbritannien men bor sedan många år i Florida. Pluggar på masterutbildningen i internationell ekonomi:

– Nästa president måste fixa den enorma splittring som råder, ena amerikanerna. Och tonen i de politiska diskussionerna måste bli mer hövlig. Det har aldrig varit så illa som nu, politiken känns som ett minfält.

– För mig är klimatfrågan viktig. Det känns oroande att (vicepresident) Mike Pence refererar till sådana som mig som ”klimatalarmister” eller ”hysteriker” och inte lyssnar till vetenskapen.

Mark Caraher från Florida läser till ekonom vid Florida International University
Mark Caraher från Florida läser till ekonom vid Florida International University. Han tycker att det är viktigt att USA öppnar upp efter virusnedstängningen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mark Caraher från Florida. Läser till ekonom:

– Det enda som är viktigt för mig är att allt, hela landet, öppnas upp igen. Alla pratar om coronaviruset men jag tror inte att det är så allvarligt. Jag tror jag hade covid-19 i februari, men jag hade bara lite feber och sedan var det över.

– Ekonomin, en öppen ekonomi, är avgörande. Jag gillade situationen i vårt land innan viruset kom. Jag är rädd för att Demokraterna vill stänga ner mer, så jag röstar nog på (president) Trump.

Kubafödda Arlettys Torres läser marknadsföring och internationell ekonomi vid Florida International University
Kubafödda Arlettys Torres läser marknadsföring och internationell ekonomi vid Florida International University. Hon efterfrågar ärlighet och integritet från USA:s näste ledare. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Arlettys Torres, född i Kuba men bor i Florida. Läser marknadsföring och internationell ekonomi.

– Ärlighet, integritet och disciplin. Att vara en god ledare innebär att man fattar beslut grundat på vad som är bra för den stora mängden.

– Invandringsfrågan är viktig för mig eftersom jag själv invandrat. Jag håller inte med om alla politiska beslut som fattats på det området de senaste åren. Men på det ekonomiska området har det skett en del bra.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV