Radar

Nytt tågluffarkort för Sverigeresor

Nu finns tågluffarkort för resor i Sverige.

Från och med i sommar kan alla som vill köpa tågluffarkort för obegränsat antal resor inom Sverige. Kortet gäller för resor till cirka 300 stationer i landet.

– I sommar stannar fler svenskar i Sverige på semestern än tidigare och vi märker att många vill boka tågresor nu när vi återigen kan resa fritt inom Sverige, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ i ett pressmeddelande.

Tågluffarkortet finns för vuxna, pensionärer, studenter och ungdomar. Barnfamiljer köper kort för de vuxna och utnyttjar sedan ordinarie barnerbjudande. Det innebär att en vuxen kan ta med ett eller två barn upp till 15 år och betala 15 procent av vuxenpris (på snabbtåg och intercity) eller en bokningsavgift på fem kronor (på regionaltåg).

Sedan Folkhälsomyndigheten hävt reserestriktionerna för resor inom Sverige har efterfrågan på sommarbiljetter ökat.

Dock avråder FHM generellt från resor med kollektivtrafik och ser helst att den som måste resa väljer alternativ där det går att boka sittplats. Platsbokning är dock inte möjligt på SJ:s regionaltåg, (bara på snabb- och intercitytågen) utan där är det eget ansvar som gäller.

Eget ansvar

– Regionaltågstrafiken går upp till hundra procent i sommar så det kommer att finnas goda möjligheter att sitta glest på våra regionaltåg, säger SJ:s presskommunikatör Stephan Ray  till LFT.

– Men det ställer så klart extra krav på resenärerna. Man kan ju inte bete sig som vanligt i den situation vi är i.

Priset då? 
Ett tågluffarkort för en vuxen under 30 dagar kostar 4695 kronor, eller 3295 kronor för 15 dagar. Studenter/ungdomar betalar 2795 kronor för 30 dagar och 1995 kronor för 15 dagar.

Det nya kortet finns för antingen 15 eller 30 dagar under perioden 2 juni till 22 augusti och gäller för platser i andra klass på dagtåg, samt i sitt och liggvagn på nattågen. Alla resor måste bokas i förväg  

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV