Radar

Jästjätten dubblar produktionen

Det är en större efterfrågan på jäst.

Det är inte bara toalettpapper som bunkras i kristider. Landets största producent av jäst har märkt av en större efterfrågan de senaste veckorna, rapporterar P4 Västernorrland. Det har gjort att det på sina håll snabbt tagit slut på jäst.

– Vi producerar för fullt och vi vill egentligen uppmana till att inte bunkra jäst, jästen kommer inte ta slut. Men vi hinner inte riktigt fylla på och det tar ju några led innan jästen når butikerna, säger Anna Bjur, affärsutvecklingschef på Jästbolaget, till radion.

I företagets anläggning i Sollentuna utanför Stockholm har extraskift införts under nätter och helger. Jämfört med förra året är produktionen för närvarande fördubblad, skriver Jästbolaget i ett pressmeddelande.

Den större efterfrågan märktes först av i storstäderna, men syns nu i hela landet. Köper man bara det man behöver så kommer ingen gå utan jäst, menar företaget.

– Det är fantastiskt roligt att människor bakar mer, men det finns också en risk i att man köper på sig saker som inte kommer att konsumeras. Vi vill inte bidra till ett ökat matsvinn, säger Anna Bjur.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV