Radar

Stor förödelse efter Ursula i Filippinerna

En familj utanför sitt hem som skadades under tyfonen förra veckan.

Dödstalet efter tyfonen Ursula, även kallad Phanfone, som slog till mot Filippinerna under juldagarna är nu uppe i 47, med nio personer fortfarande saknade, rapporterar CNN på måndagen.

Tyfonen hade vindstyrkor på 150 kilometer i timmen, med vindbyar på upp till 195 kilometer per timme och nästan två miljoner människor har drabbats. Myndigheterna uppskattar att 378 000 hus har skadats.

Hjälporganisationen Oxfam uppgav på lördagen att behovet av humanitärt stöd är akut, bland annat i form av rent vatten, mat och nödbostäder. 

– Familjer behöver stöd. Oxfam och våra partners arbetar med lokala myndigheter och andra humanitära aktörer för att säkerställa att behoven hos de överlevande tillgodoses effektivt. Vi kommer under hela insatsen att fokusera på att flickor och kvinnor får det stöd de behöver, säger Lot Felizco, Oxfams landschef i Filippinerna, i ett pressmeddelande.

Filippinerna är det land som drabbas av flest tyfoner och detta var nummer 21 bara detta året. Tidigare i december slog tyfonen Kammuri till mot landet, dödade 13 personer och förstörde 8000 hus, skriver CNN.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV