Radar

”Dags för L ta steget in i Löfvens regering”

Liberalernas EU-parlamentariker Karin Karlsbro vill att hennes parti ska ta steget in i regeringen.

Liberalerna bör ta steget in i Stefan Löfvens regering, det duger inte att bara vara samarbetsparti, anser Liberalernas EU-parlamentariker Karin Karlsbro.

– Vi kan inte längre, tycker jag, sitta i baksätet, utan vi ska vara med och leda och styra vart vi är på väg framåt, säger Karin Karlsbro till Ekot i Sveriges Radio.

Liberalerna har redan tagit ett litet steg närmare regeringsstatus, jämfört med det andra av regeringens samarbetspartier, Centerpartiet. Sedan augusti har L fem tjänstemän placerade i regeringskansliet för att bevaka partiets intressen och genomförandet av punkterna i januariöverenskommelsen. Men det har inte funnits stöd för att sitta med i regeringen.

Karlsbro anser att det blir otydligt för väljarna när partiet inte sitter med i regeringen, och det blir svårt att utvärdera vad samarbetet egentligen inneburit.

– Och jag skulle helst se att Miljöpartiet byts ut och att Liberalerna är med i stället. Jag tror att det skulle leverera otroligt mycket bättre lösningar för Sverige, säger Karlsbro till Ekot.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV