Radar

Mobiltjänster stoppas i Delhi efter protester

Indiska studenter demonstrerade på gatorna i onsdags.

Mobiltjänster och internet från flera mobiloperatörer har begränsats i delar av Delhi i Indien efter protester som skakat landet. I flera städer fortsätter demonstrerande att trotsa det förbud mot folksamlingar som införts.

En talesperson för Vodafone bekräftar för AFP att ordern om att stoppa mobiltjänsterna kom från regeringen.

”Efter ett direktiv vi fått från regeringen har datatjänster stoppats på några platser”, svarar Vodafones kundtjänst en användare på Twitter som frågade om nätverket.

Kundtjänsten skriver också att möjligheten att skicka sms har begränsats i delar av staden.

Telefonbolaget Bharti Airtel har även informerat sina kunder om att röstsamtal, mobila internettjänster och sms tillfälligt stoppats.

– När ordern om avstängning har lyfts kommer våra tjänster att gå i gång med full styrka, säger Airtels kundtjänst till den indiska tidningen Times of India , som rapporterar att även operatören Jio stoppat sina tjänster.

Demonstrationer i Indien bröt ut i förra veckan i protest mot ett nytt lagförslag som gör det lättare för personer från grannländer som migrerat till Indien före 2015 att bli indiska medborgare. Men muslimer omfattas inte av den nya lagen och kritiker menar att lagen är diskriminerande och bryter mot grundlagen.

Ingångar och utgångar till flera tunnelbanestationer har stängts under torsdagen då protesterna forsätter på många håll i landet, bland annat i Delhi och Hyderabad. Polisen har stoppat trafiken på vissa vägar, vilket har lett till stora trafikstockningar i Delhi.

Sex människor har dödats hittills under oroligheterna, tiotals har skadats och hundratals gripits, rapporterar AFP.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV