Radar

Grönsaksodlare nätverkade i Södertälje

Odlare av grönsaker träffades i Södertälje för att nätverka.

Runt 50 professionella grönsaksodlare från olika verksamheter runt Södertälje samlades för första gången i mitten av november för ett odlarsymposium. Några av frågorna som diskuterades var hur odlarna kan få sina verksamheter att fungera ännu bättre och om de kan samverka för att lyfta odlingsbranschen.

– Det är en möjlighet att mötas, lära känna varandra och utbyta erfarenheter med de som gör på liknande sätt eller lära sig något nytt, säger Simone Grind, från odlingskooperativet Under tallarna, som var en av arrangörerna, till Svt Södertälje.

Hon är glad över att alla som bjudits in ville komma och andra odlare på plats är också mycket positiva till initiativet och möjligheten att bygga nätverk.

Odlarnas villkor

Ett annat mål med träffen var att diskutera hur medvetenheten om småodlarnas villkor kan öka hos allmänhet och politiker om .

– Vi odlare behöver berätta om vad vi är i för situation, för det finns en massa människor som vill odla och som vill göra det här tunga jobbet. Men om ingen förstår att förutsättningarna är svåra, så förändras det inte, säger Simone Grind vidare.

Hon påpekar att de småskaliga grönsaksodlarna faller mellan de olika typer av stöd som de flesta matproducenter i Sverige har i dag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV