Radar

Hållbar mat på framtidsveckan

Maten vi äter är central för både vår kultur och vår ekonomi.

800 miljoner människor i världen är undernärda. Samtidigt slängs en tredjedel av all mat som produceras. Att hitta hållbara matsystem blir alltmer angeläget varför det också  är temat för årets Framtidsvecka i Göteborg som nu har släppt sitt program.

Veckan invigs med en prisutdelning till vinnaren av årets WIN WIN Gothenburg Sustainability Award, matsvinnshjälten Arash Derambarsh. Han ligger bakom den franska lagen som förbjuder livsmedelskedjor att slänga ätbar mat. Istället måste de donera den till matbanker så att maten kommer behövande till godo.

Ur programmet märks  bland annat samtal om bioregionalism och regenerativt jordbruk, mjölksyrning, inspiration till hur man kan bli stadsbonde, lösningar kring matsvinn, socialt byggande och invägning av personliga CO2 utsläpp.

Arrangemanget äger rum för sjätte gången i Göteborg och lyfter hållbarhetsfrågor och lösningar för allmänhet och fackfolk.