Radar

Konsertbesökares död väcker ilska i Nantes

En man tänder ljus på Place de la République i Paris på lördagen till minne av en ung man som drunknade i samband med polisingripande mot en utomhuskonsert i staden Nantes i juni.

En protest mot polisbrutalitet slutade i den franska staden Nantes med sammandrabbningar där demonstranter kastade stenar och andra föremål mot polisen som svarade med tårgas och vattenkanoner. Ett 40-tal personer greps.

Dagen började med fredliga protester och hyllningar till en 24-årig man som försvann i samband med ett polisingripande mot en technokonsert i juni. Hans kropp hittades i floden Loire tidigare den här veckan.

Polisen ingrep för att stoppa utomhuskonserten vid flodstranden och under tumultet som följde ramlade ett 15-tal konsertbesökare i vattnet. Premiärminister Edouard Philippe släppte i tisdags en rapport med slutsatsen att inga samband har hittats mellan 24-åringens försvinnande och polisens ingripande.

Även på andra platser runt om i Frankrike hölls på lördagen protester mot polisens agerande, i Paris som del i Gula västarnas återkommande demonstration.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV