Radar

Inlandsmanifestation samlade hundratals

Inlandsupproret kräver bättre samhällsservice på landsbygden.

Uppemot 200 personer samlades i Vilhelmina i lördags för att delta i Inlandsupprorets manifestation för bättre samhällsservice på landsbygden. Även i Lycksele, Åsele, Sorsele och andra kommuner i landet samlades människor för att manifestera. 

Inlandsupproret föddes i mars, efter att initiativtagaren Inez Abrahamzon skrev ett inlägg på Facebook om arbetsförmedlingens nedlagda kontor runtom i landet. I dagsläget har gruppen uppemot 10 000 medlemmar.

– Inlandsupproret har två syften. Att landsbygdsprogrammet som alla partier är överens om ska genomföras och att vinsten från naturresurserna ska stanna kvar där de hör hemma. Idén är också att arbeta tillsammans med lokala politiker för att påverka rikspolitiken, sa Inez Abrahamzon i ett tal på lördagen, enligt lokaltidningen i Vilhelmina. 

Även Bensinupproret berördes.

– Vi är inte för att bensinpriset ska sänkas för alla. Vi vill ha differentierade bensinpriser. I Stockholm rullar en miljon bilar medan det i Västerbotten rullar 165 000.

Nästa manifestation planerar Inlandsupproret att ha i Stockholm.

– Reser vi 50 personer från varje berörd kommun så blir vi ett stort gäng, sa Inez Abrahamzon.

I Åsele samlades uppskattningsvis drygt 100 personer på nedre torget, och i Lycksele samlades runt 50 personer på torget. I Sorsele deltog runt 60 personer på hembygdsområdet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV