Radar

Naturum på Öland nyinvigs på påskafton

Naturvårdsverket uppmanar gästerna på Naturrum att "smyga på humlorna och fjärilarna i rabatten eller titta på fåglarna när de dricker och badar i fågelbaden".

På påskafton invigs det nya huset och den nya utställningen i naturum Trollskogen på Öland.  Besökarna kan bland annat lära sig mer om strandängarna och livet under ytan i Grankullaviken.

Ett naturum är ett besökscentrum för allmänheten som ska lyfta fram ett naturområdes unika växt-, djur- och kulturliv. Naturum Trollskogen ligger på Ölands nordostligaste udde, vid porten till naturreservatet Trollskogen. Hela området kring naturum har fått en upprustning och ett nytt hus står nu klart, med ny utställning och nya guidningar.

– Den nya utställningen lyfter de olika miljöer som en kan se och uppleva i Trollskogen. Som besökare kommer du mötas av en sinnrik och vacker arkitektur där gränsen mellan ute och inne suddas ut tack vare de stora glaspartierna. Ljuset blir en del av upplevelsen och gör utställningen inbjudande, säger Anna Grundén, samordnare för naturum på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Besökaren får i utställningen lära sig mer om strandängarna och deras växt- och djurliv, livet under ytan i Grankullaviken, livet kring och i de stora ekarna, tallskogen och dess växt- och djurliv och till sist klapperstenstranden och Östersjön med dess unika värden.

Naturvårdsverket äger byggnaderna och Länsstyrelsen Kalmar län förvaltar och driver verksamheten på uppdrag av Naturvårdsverket. Nyinvigningen sker på påskafton, den 20 april.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV