Startsida - Nyheter

Energi · Landets Fria Tidning tipsar

Låna utrustning och prova på med Fritidsbanken i Västerås

Sportutrustning.

Det är snart dags för höstlov och Fritidsbanken i Västerås påminner om att alla kan låna sport- och friluftsutrustning gratis hos dem. Dessutom ordnar Fritidsbanken prova-på-aktiviteter den 31 oktober. 

Inför höstlovet i Västerås bjuder Fritidsbanken in alla att låna sport- och friluftsutrustning gratis. Fritidsbanken bjuder också in den som har idrottsutrustning som inte längre används att lämna den hos dem. På så sätt kan andra få användning av utrustningen som kan vara allt från fotbollar och tält till skidor och skridskor. 

– Vi vill göra det enkelt för alla att vara aktiva och ha roligt, oavsett ekonomiska förutsättningar. Genom att lämna in utrustning som inte längre används, kan vi tillsammans skapa en mer hållbar och inkluderande fritid för alla,  säger Anna Meissner som är verksamhetsansvarig på Fritidsbanken i Västerås.

På torsdag den 31 oktober arrangerar Fritidsbanken tillsammans med flera andra aktörer prova-på-aktiviteter på Bäckby torg, mellan klockan 16 och 19. 

Första Fritidsbanken öppnade 2013

Fritidsbanken Sverige är en nationell och ideell förening som finns på många orter runt om i Sverige och beskriver sig som ett bibliotek för sport- och friluftsutrustning. Här får alla som vill låna utrustning för fritidsaktiviteter i två veckor, oavsett ålder. 

Den första Fritidsbanken startades i Deje i Forshaga kommun norr om Karlstad 2013. Sedan dess har dess Fritidsbanken spridits, och finns nu i omkring 40 procent av landets kommuner. 

I Västerås är det Västerås stad som driver Fritidsbanken som håller öppet helgfri måndag till fredag mellan klockan 9.30–16.00. På måndagar och onsdagar har man förlängd öppettid fram till klockan 19.00. Under de här tiderna kan du också lämna in sport- och fritidsprylar som du inte längre använder. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV