Radar

Tips för att spara energi och minska klimatpåverkan på ny hemsida

Staplad ved.

Energimyndigheten lanserar webbplatsen Energi- och klimatrådgivningen för att samla information och resurser för hushåll, företag och föreningar som vill spara energi och minska sin klimatpåverkan. 

– Webbplatsen är en del i en pågående utveckling av den kommunala energi- och klimatrådgivningen, en tjänst som funnits i mer än 40 år. Genom att samla kvalitetssäkrad information på ett och samma ställe effektiviserar vi rådgivningen och ser till att stödet blir mer likartat över hela landet, säger Annika Nilsson, programansvarig på Energimyndigheten.

Myndigheten skriver att allt material på den nya webbplatsen är opartiskt samt kostnadsfritt. Tips och råd finns för många frågor, uppdelat på olika ämnesområden. I de fall frågor är svåra att ge generella svar på hänvisas besökaren vidare till sin egen kommuns energi- och klimatrådgivare. Även i det fallet är tjänsten kostnadsfri och den kommunala rådgivaren kan ge svar på frågor som uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan och om bidrag på energiområdet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV