Här kan du hitta intressanta evenemang i hela landet, från norr till söder. Kalendariet görs i samarbete med Omställningsbyråns Abigail Sykes.
Norrland
Tisdag 31 januari 2023
Odla mat för hela året
ARNÄSVALL. Lena Nyholm från Lenas odlingar föreläser och ger tips på grönsaker som är anpassade för klimatet i norr. Hon går även igenom planering, odling, skörd, sortval och metoder.
Tid: 18.30–20.00
Plats: Församlingshemmet, Prästbordet 100, Arnäsvall
Kostnad: 50 kr inklusive förtäring
Info: bit.ly/matodla
Svealand
Torsdag 2 februari 2023
Våtmarkers betydelse för ekosystemen
ÖREBRO. Internationella våtmarksdagen uppmärksammas med ett föredrag om hur Naturskyddsföreningen och andra jobbar tillsammans med naturens återhämtningsförmåga och hur naturen själv är lösningen på klimat- och ekosystemkriser.
Tid: 18.00–20.00
Plats: Föreningarnas hus, Slottsgatan 13A, Örebro
Info: naturskyddsforeningen.se/engagera-dig/kalender/forelasning-om-vatmarker-och-deras-betydelse-for-vart-ekosystem-orebro-2023-02-02
Söndag 12 februari 2023
Snickra på holkhögskola
TÄBY. Lär dig att göra en holk för mesar, starar, fladdermöss eller kanske bin. Du är välkommen oavsett ålder och erfarenhet av snickrande. Ta med eget kaffe och fika.
Tid: 10.00–12.00
Plats: Hägernässkolans slöjdsal, Pilotvägen 1, Täby
Anmälan: Senast 31 januari till Hasse Nordin på 0706-805032
Info: bit.ly/mesholk
Längre fram
27 februari – 1 december 2023
Ekohushåll i teori och praktik
VÄDDÖ. En distanskurs med åtta helgträffar för dig som vill möta dagens utmaningar genom att gå från konsument till producent. Fokus ligger på regenerativ småskalig odling, men det handlar också om vilda växter, regenerativ mat, matförädling och hantverk.
Plats: Distans samt Väddö folkhögskola, Grisslehamnsvägen 28, Väddö, Norrtälje
Kostnad: 2 600 kronor i avgift plus kost och logi
Info och anmälan: Senast 20 november på vaddo.fhsk.se/kurser/ekohushall
24 – 26 mars 2023
Nya berättelser från stad och land
Vi möts vid Dalälven för att dela och tillsammans skapa nya berättelser om en rättvis utveckling i hela Sverige. Klyftorna växer mellan stad och land och olika delar av våra städer. Samhället blir också mer och mer polariserat i olika åsiktsläger. Hur kan vi bygga gemenskaper och tillsammans skapa en rättvis grön omställning som gynnar hela landet?
Medverkar gör bland andra: Po Tidholm – journalist och författare, Samantha Ohlanders – scenkonstnär som turnerat med ”Landsbygdsupproret”. Mariam Jallow Tholozan – Grönt Initiativ Järva och Arne Müller – Norrlandsparadoxen.
Plats: Gysinge och Österfärnebo