Energi

Tre gratis odlingskurser att läsa i vår

Äldre människa planterar försådda plantor i jord utomhus.

Snön biter sig ännu fast på många håll i landet. Ett sätt att stilla längtan efter vår och den annalkande odlingssäsongen kan vara förkovran. Landets Fria tipsar om tre gratiskurser.

Flerårigt och ätbart

Skogsträdgårdsodlaren Mie Radeka Romée har tidigare hållit odlingskurser med fysiska träffar. Det här är hennes första digitala kurs, som fokuserar på ätbara perenner, det vill säga fleråriga örter och grönsaker. På kurshemsidan beskrivs innehåller så här: ”Denna kurs är för dig som vill använda din tid och yta effektivt och samtidigt ha en hållbar trädgård som skänker tillfredsställelse i vardagen. Kursen introducerar en mängd fleråriga grönsaker samt örter och guidar dig genom valet, planteringen och skötseln av dem.”

Kursen går att läsa på valfri tid. 

Mer info och anmälan här.

Bli proffs på ekologisk grönsaksodling

Hushållningssällskapet erbjuder en kostnadsfri, webbaserad kurs som ska inspirera den som funderar på att starta upp en yrkesmässig ekologisk grönsaksodling. Fokus är frilandsodling men även växthusodling berörs. 

Kursledare är trädgårdsrådgivarna Marie Hanson och Ida Mackegård.

Kursen tar omkring två timmar att genomföra och går att läsa i sin egen takt. 

Mer info och anmälan här

Heldag om jordhälsa med Lena Israelsson

Den som har har möjlighet att befinna sig i Kristianstad 20 april kan gå en gratis heldagskurs om jord och trädgårdskompost med odlingsgurun Lena Israelsson, som bland annat skrivit  Handbok för Köksträdgården, och trädgårdsdesignern Tony Johansson.

Bland ämnena för dagen finns jordhälsa, biokol och olika komposteringsmetoder.

Kursen anordnas av Naturskyddsföreningen i samarbete med Studiefrämjandet, Naturum och Kristianstads kommun. 

Mer info och anmälan här.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV