Energi-temp

Korpen vill få fler i rörelse med världens största tipspromenad

Tipspromenaden kan utföras var som helst, under 20 eller 40 minuters tid.

Minst 20 minuter per dag bör varje vuxen röra på sig enligt WHO. Nu vill Korpen få det att hända – med en tipspromenad som lockbete. Förhoppningen är ett nytt världsrekord.

– Tipspromenader är en del av den svenska folksjälen och något som Korpen har anordnat i många år. Det är en perfekt aktivitet som de flesta kan delta i. Därför är det lite extra kul att ge tipspromenaden ett lite nyare format. Vem gillar inte tipspromenader? säger Kajsa Sellidj Wretman, utvecklingsstrateg på Korpen i ett uttalande.

Nu hoppas Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet att  just tipspromenaden ska få fler människor att ta sig ut och röra på sig, och samtidigt lära sig nåt nytt.

Den som vill delta går in på tipspromenad.korpen.se och väljer 20 eller 40 minuters promenad, som kan genomföras var som helst. Frågorna dyker upp i telefonen under promenaden. Bland ämnena att välja från finns allemansrätten, fotboll, knasiga världsrekord, frukt och grönt (för barn) och lycka. Fler teman kommer att dyka upp under året. Målet är att minst 20 000 människor ska delta – och att ett nytt världsrekord i tipspromenad ska slås.

– Vi hoppas att många vill vara med och att de har kul på vägen. Det här är ett konkret sätt att göra något för att få fler i rörelse. Vi sänker trösklarna och ökar förhoppningsvis sannolikheten för att den där promenaden faktiskt blir av, säger Erik Eng, kommunikations- och marknadschef på Korpen.

Läs även: Kroppskomplex får sexor att skolka från gympan

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV