Radar

Klimatsalongen får näringslivspris

Linda Engström, i samband med invigningen av Klimatsalongen 2021.

Klimatsalongen i Nyköping, som LFT har skrivit om flera gånger, har vunnit pris för årets hållbarhetsarbete på Näringslivsgalan i Nyköping – i konkurrens med bland andra SSAB och Xshore. 

– Jag blev otroligt överraskad och tycker att juryn gjorde ett modigt val. Det visar att även vi små människor kan göra skillnad, säger initiativtagaren till Klimatsalongen, Linda Engström, till Södermanlands nyheter.  

Klimatsalongen startade för drygt fyra år sedan med syftet att skapa en mötesplats för klimataktivister och konstintresserade. Det går till så att alla konstnärer som medverkar donerar sina verk, verken auktioneras sedan ut och pengarna går till olika miljöorganisationer. Initiativet har sedan starten spridit sig till flera städer och förra året blev Klimatsalongen rikstäckande. Då sattes nämligen valaffischer med budskapet att rösta för planeten som konstnärer tagit fram upp på 31 olika platser, från Malmö till Luleå. 

När LFT intervjuade Linda Engström 2021 berättade hon att en långsiktig vision som hon har är att forma en konstnärsbank med hållbara konstnärer och i förlängningen skapa ett slags certifikat, liknande Krav-märkningen, för konstnärer som arbetar med hållbarhetsfrågor. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV