Startsida - Nyheter

Energi · Fria tankar

”Koncentrera er på Syre”

Medier.

Kerstin Franklin skriver i en insändare att fokus bör ligga på Syre i en tid av åtstramat mediestöd. Grön Press vd Lennart Fernström tackar för hennes stöd och engagemang och förklarar de olika tidningarnas profil i ett svar.

Hej!

Jag är prenumerant på tidningen Syre, och ger också presstöd i form av två gåvoprenumeration till två av mina släktingar. Så jag är inte emot budskapen, vare sig i Landets Fria, Global eller Syre.

Men i dessa tider av åtstramning av presstödet, så tycker jag att ni ska prioritera och fokusera på en tidning, och i detta fallet tycker jag att ni ska koncentrera er på Syre.

Med vänlig hälsning, Kerstin Franklin

Svar:

Tack för dit engagemang och tankar. De tre tidningarna har olika profil och därför finns det de som föredrar Tidningen Global eller Landets Fria före Syre. Det finns också många som har två av tidningarna och ser dem som bra komplement till varandra. Än så länge har också alla tre det så kallade övergångsstödet. Det gör att en nedläggning av två tidningar inte ger mer resurser till den tredje. Med det sagt. LFT och Global kommer bara finnas kvar så länge det är ekonomiskt gångbart. Hur länge det är beror på vilket stöd tidningarna får i form av prenumerationer och gåvor, men som det ser ut nu handlar det om tre år för Global och fyra för LFT. Efter det kommer de troligen bli en del av Syre.
Stort tack för ditt stora stöd.

Lennart Fernström
Vd Grön Press

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV