Energi · Landets Fria Tidning tipsar

Klimat och rättvisa i fokus under forum och festival

Lovisa Johansson, Lucie Cchieng.

Är du intresserad av klimat-och rättvisefrågor och vill träffa likasinnade? Då kanske Sommarforum och Klimatfestivalen på Färnebo Folkhögskola med föreläsningar, panelsamtal öppen scen och besök i naturen i augusti är något för dig. 

Sommarforum och Klimatfestivalen som arrangeras av Jordens Vänner och Färnebo Folkhögskola är gratis och har tre teman i år: Taktik och metoder för klimaträttvisa, hoten mot demokratin och våra svar, samt samverkan mellan klimatrörelsen, facket och antirasistiska grupper. Under forumet och festivalen deltar bland annat den franska klimatrörelsen Alternatiba och Fridays for future. Alternatiba är en rörelse för såväl klimat som social rättvisa med omkring 110 lokala grupper. Lucie Cching från Alternatiba Paris – som jobbar med papperslösa och fackföreningar – kommer att delta för att diskutera hur klimatrörelsen kan samarbeta med och bilda allianser med andra sociala rörelser.

Nayef Ghoul arbetar för klimaträttvisa och för att lyfta läget för Gazas barn. Han kommer att hålla i en workshop om läget i Gaza och diskutera svensk mediebevakning. Lovisa Johansson från Jordens Vänner kommer att leda en klimatsamtalsträning där deltagarna får öva sig på att hålla samtal om klimatet och prova på olika samtalstekniker. Emil Forsman från Demokratisk omställning diskuterar hur människor kan bli involverade i en hållbar och rättvis energiomställning. Han kommer bland annat att prata om konflikter kring vind- och kärnkraft liksom hur en demokratisk energiomställning kan genomföras. Utöver föreläsningar, panelsamtal och workshop kommer Sommarforum och Klimatfestivalen bjuda på musikuppträdanden, besök  i naturen liksom en öppen scen.

Forumet och festivalen arrangeras den 8–11 augusti, det är gratis och deltagarna betalar frivilliga summor för maten som serveras. Det går att tälta gratis, och övernattning inomhus kostar 150 per natt. För den som är intresserad finns mer information här

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV