Radar

Jessica Sannö vinnare av årets Skogspris

Kvinna i t-shirt i kvällssol.

Jessica Sannö är årets pristagare av Naturskyddsföreningens Skogspris för sitt arbete för ett naturnära skogsbruk i Tiveden.
– Vi är väldigt glada över att dela ut Skogspriset till Jessica Sannö och hylla hennes insatser för skogen, säger Beatrice Rindevall, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Jessica Sannö får priset för sitt skogsbruk som är anpassat efter naturens förutsättningar då hon bland annat arbetar med att restaurera skogsbeten och gynna pollinatörer i Ösjönäs vid Tivedens nationalpark, mellan Vänern och Vättern. Där driver hon också tillsammans med sin man ett naturturismföretag.

– Vi hoppas att priset inspirerar fler markägare att bedriva hållbart skogsbruk som bevarar den biologiska mångfalden, säger Beatrice Rindevall i ett pressmeddelande.

Skogspriset går till markägare och andra förebilder som genom att berätta om sina miljö- och naturvårdsinsatser inspirerar andra till att agera i samma anda. Naturskyddsföreningen lyfter framför allt markägare som jobbar för biologisk mångfald och sociala värden. Priset har delats ut sedan 2016.

– Enskilda initiativ av kunniga markägare som tar ansvar för naturen och skogen är oerhört viktiga och gör stor skillnad där skogspolitiken inte når hela vägen, säger Beatrice Rindevall.  

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV