Radar

Spel och instrument till låns på stadsbiblioteket i Karlstad

Hylla med spel, gitarr, tygpåsar med mera.

Verktyg, musikinstrument och brädspel går från och med nu att låna på Stadsbiblioteket i Karlstad. 

Konceptet kallas hållbara lån och låter Karlstadsbor med lånekort ta med sig exempelvis en gitarr, ett pussel, en blodtrycksmätare eller en skruvdragare hem utan kostnad under två veckors tid.

– Hållbara lån är en del i kommunens miljö- och hållbarhetsarbete och tanken är att det ska underlätta för våra Karlstadsbor att låna sådant man kanske inte använder så ofta och som kan vara dyra i inköp i förhållande till hur ofta de används, säger Cecilia Johansson enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Tre värmländska bibliotek ger redan möjlighet att låna prylar, Kronoparken, Vålberg och Våxnäs, men utbudet skiljer sig åt, berättar Cecilia Johansson.

– Här på stadsbiblioteket har vi bland annat en Stim-gitarr. Det är en gitarr som är skänkt av organisationen Stim för att de som är nyfikna på musik ska få möjlighet att prova på att skapa den själv.

I utbudet på Karlstads stadsbibliotek kan besökare även låna en discokula, utklädningskläder, hörselkåpor och temapåsar på olika teman, däribland stickning, sömnad och halloween.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV